Maria Enoksson


VÄLKOMMEN

Vill du bli av med en knut i nacken, känna dig lite mer avslappnad eller mjuka upp dina stela muskler?
Gracilis Massageterapi & Friskvård erbjuder klassisk massage, behandlande massage med töjningar samt fibromassage.

Här på sidan kan du hitta information om de olika behandlingsmetoderna samt en presentation om mig bakom Gracilis. Vi erbjuder också företagsmassage.
Du är välkommen att höra av dig till mig med frågor kring massage och friskvård och förhoppningsvis kan jag även hjälpa dig mot en bättre hälsa!

Ett Par Av Mina tjänster
Fibromassage / Stress

En metod att behandla fibromyalgi, kroniskt smärtsyndrom och utbrändhet.

Read More
Andningsmassage enl. Lotorpsmetoden

Lotorpsmetoden är en mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger helt på manuell behandling

Read More
Kinesisk koppning

Koppning används framför allt vid olika typer av smärtsyndrom. Det undertryck som skapas av koppen ger ökad blodcirkulation i hud och underliggande vävnad.

Read More
 • Vem är Maria?
  testimonial-image

  Jag är en person som ständigt fascineras av mötet med andra människor. Jag brinner för hälsa och välmående och målet med mitt dagliga arbete är att hjälpa andra till ett hälsosammare och friskare liv.

  Jag som driver Gracilis heter Maria Enoksson och gick min första massage och friskvårdsutbildning 2004-2005. Under några år varvade jag massöryrket med min anställning på ekonomiavdelningen i familjens företag inom dentalbranschen. 8 år senare bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på friskvården och hoppade på massageterapeututbildningen på Bergqvist, som jag kompletterade med en utbildning till personlig tränare.

  I samhällets höga tempo med ständiga prestationskrav och efterfrågan på total tillgänglighet genom diverse sociala medier, behöver vi mer än någonsin tid för återhämtning. Genom att ge personliga träningsråd och att göra en registrering av kostvanor kan jag hjälpa kanske just dig, att må bättre. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många (läs mer under fliken om massage).

  Utbildningar
  • Åsa folkhögskola Friskvårdsledare
  • Bergqvist cert. Massör/ massageterapeut
  • Axelssons Fibromassör/massage för personer med kronisk smärta/ utbrändhet
  • Bergqvist Kinesisk koppning
  • Bergqvist Thoracal mobilisering/ andningsterapi enl. Lotorpsmetoden
  • Bergqvist Personlig tränare

  Maria Enoksson